פיקניה במעשנה


פיקניה במעשנה הינו נתח בשר בקר הפופולרי בפורטוגל ובברזיל. פיקניה במעשנה של נקניק קצבים עשוי מבשר כשר ועם השנים הופך יותר ויותר להיות מוכר כנתח פרימיום. נתח פיקניה נקרא כך בברזיל אולם אצלינו בישראל הוא נקרא שפיץ צ'אך. למרות שבברזיל מדובר בבשר המבוקש ביותר, אצלינו בישראל הוא עדיין לא ידוע ולכן המחיר שלו יחסית נוח ביחס לשוויו בחו"ל, לפחות עד שבארץ יתחילו להכיר אותו יותר, ועם איך שזה נראה: בקרוב מאוד בשר פיקניה יגיע להיות בהחלט נתח פרימיום. 'נקניק קצבים' מייצרים פיקניה במעשנה אשר ניתן לאכול אותה ככה אך גם אפשר לצלות קלות על האש. לא מומלץ לצלות פיקניה יותר מדי זמן! הידעת? המונח 'פיקניה' מגיע משמו של מוט שאיתו החוואים הספרדים והפורטוגלים היו היו משתמשים לרעיית בקר. עם המוט, שכונה בשם 'פיקנה' היו דוחפים את הבקר מאחורה בדיוק בחלק שממנו מכינים בשר פיקניה, ומכאן דבק השם פיקניה לאותו חלק אחורי של הבקר. הפיקנייה הוא חלק משריר הירך הדו-ראשי, שנמצא בחלק האחורי של גב הפרה מעל האגן, וטעמו מזכיר את טעם הסינטה – עדין ועשיר עם טעמים מצוינים. ניתן לזהות את הפיקנייה לפי פס השומן ש”רץ” בצידו. נתח הפיקנייה עצמו לא מכיל הרבה שומן (בשונה מאנטריקוט למשל) ולכן דורש תהליך בישול מדויק כדי לקבל נתח מושלם. הערה: מחיר יח' הוא עבור מארז של כ-60-65 גר' עלות משלוח פיקניה: הזמנת פיקניה עד 300 ₪: 70 ₪ דמי משלוח הזמנת פיקניה בין 300 ₪ ל-500 ₪: 35 ₪ דמי משלוח הזמנת פיקניה מעל 500 ₪: ללא דמי משלוח


46 
  • משלוח:  


קרא עוד


פיקניה במעשנה

פיקניה במעשנה