בשר מיובש


בשר מיובש הוא אחת משיטות הכנת האוכל העתיקות בעולם ומקורה באפריקה. בשר מיובש ידוע בעולם בסוגים שונים, המוכרים ביניהם הם ביף ג'רקי או בילטונג. ייבוש מזון בכלל היא שיטה עתיקה לשימור מזון למשך תקופה ארוכה. כיום מקובל לייבש מזון בתנור או על ידי מכשירי ייבוש ייעודיים המזרימים אוויר חם על גבי המזון. למרות אמצעי השימור המתקדמים הנהוגים כיום, מקובל לייבש ולעשן מזון כדי להקנות לו טעם מסוים וכך לעשות בו שימוש אופייני. למשל נקניקים מיובשים כמו שעושים אצלינו בנקניק קצבים.